Leírás és Paraméterek
Általános jellemzők:
A napraforgó olaj és olívaolaj mellett a harmadik legelterjedtebb étkezési célú növényi olajunk. A hidegen sajtolt repcemag olaja mély sárga színű, semleges illatú. Íze diszkrét, kissé fanyar, és szinte minden étellel jól harmonizál. Jól bírja a hő terhelést, ezért bátran ajánljuk sütéshez, főzéshez, zöldségek párolásához, valamint salátákhoz öntetként. Az olajban található sok egyszeresen telítetlen zsírsav és a linolénsav tartalom kedvezően befolyásolja szervezetünk koleszterin-, és a vércukorszintjét. A hidegen sajtolt repceolaj rendszeres fogyasztása esetén kisebb lehet a vastagbélrák kialakulásának esélye. Optimális benne a létfontosságú omega-3 és omega-6 többszörösen telített zsírsavak aránya, melyek a vérnyomásra és a koleszterinszintre vannak kedvező hatással. A repceolaj jelentős E-vitamin tartalma a szabad gyökök, valamint az öregedés elleni harcban nyújt segítséget, de K-vitaminban is gazdag. A hővel szembeni hatalmas ellenálló képessége miatt remekül használható sütéshez, főzéshez. Édes süteményekben a vaj vagy a margarin helyettesítője lehet.
Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen, gondosan lezárt üvegben tárolandó!
A szavatosság megőrzésének pontos dátuma az üvegen feltüntetésre került.
Összetevők: 100% repce olaj.
Tartósítószert, vegyi anyagot és adalékanyagot nem tartalmaz!
Származási hely: Magyarország
Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen, gondosan lezárt üvegben tárolandó!
A szavatosság megőrzésének pontos dátuma az üvegen feltüntetésre került.
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia tartalom: | 3696 kJ (899 kcal) |
Zsír: | 99,9 g |
amelyből telített zsírsav: | 8,86 g |
Szénhidrát: | 0 g |
amelyből cukrok: | 0 g |
Fehérje: | <0,5 g |
Só: | <0,01 g |