Leírás és Paraméterek
Általános jellemzők:
A legközkedveltebb növényi olajunk a napraforgó olaj, a magyar konyhának elmaradhatatlan alapanyaga. Egyaránt alkalmas sütéshez, főzéshez és majonézkészítéshez. Magas hőfokra is hevíthető, ezért hagyományos- és fritőzben történő sütésre is alkalmas.
Megtalálhatók benne A-, B-, D- és K-vitaminok, melyek az immunrendszer erősítéséért felelősek. E-vitaminban szintén gazdag, mely a szabad gyökök, valamint az öregedés folyamatát lassíthatják. A méregtelenítő és tisztító hatása is ismeretes. A gyógyászatban vizelethajtó, hurutoldó hatása miatt gyakran használják, de a vesegyulladás tüneteinek, valamint a köhögés csillapításának során is hatékony.
A napraforgómag 35–60% zsírsavat tartalmaz; ezek 65–70%-a többszörösen telítetlen. Az egyszeresen telítetlen zsírsavai a negatív hatású, (LDL) koleszterin szintet csökkentik a szervezetben. A többszörösen telítetlen zsírsavai viszont a jótékony hatásmechanizmusú High Density Lipoprotein (HDL) koleszterin szintre hatnak pozitívan. A népi gyógyászatban a száraz, pikkelyesen hámló bőr és a nehezen gyógyuló sebek és kezelésére használták.
Összetevők: 100% napraforgó olaj.
Tartósítószert, vegyi anyagot és adalékanyagot nem tartalmaz!
Származási hely: Magyarország
Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen, gondosan lezárt palackban tárolandó!
A szavatosság megőrzésének pontos dátuma a palackon feltüntetésre került.
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia tartalom: | 3694 kJ (899 kcal) |
Zsír: | 99,9 g |
amely zsírban a telített zsírsav: | 10 g |
Szénhidrát: | 0,6 g |
amely szénhidrátokban a cukrok: | 0 g |
Fehérje: | <0,2 g |
Só: | 0,03g |