Leírás és Paraméterek
Általános jellemzők:
A napraforgó méz aranysárga színű, később sötétebbé válik. Kellemes illatú, aromás, ízletes.
A napraforgó méz az egyik leggyakoribb mézfajtánk, amely Magyarországon igen kedvelt. Az év nyári időszakában takarítják be, amikor virágzik. Magas szőlőcukor tartalma miatt hamar kristályosodik (1-2 hét). Ha hosszabb ideig tároljuk akkor két részre válhat, a felső réteg folyékony marad, az alsó réteg pedig kristályos lesz.
A napraforgó méz savas kémhatású, magas pH értéke miatt, annak akinek magas a gyomorsava, fogyasztása nem ajánlott.
Emellett viszont ízesíthető vele tea, kávé vagy bármilyen étel, kellemes aromás íze különlegessé teheti étkeinket.
Előnye hogy nem csak finom, de egészséges is, hiszen jótékonyan hat a belekre, a szívre, a gyomorra, a vesére és a tüdőre is. Kiváló segítség lehet általános immunrendszeri betegségeknél is, vagy akár prosztata panaszoknál, görcsoldásnál, lázas állapotnál, gyulladás csökkentésnél.
Mindemellett, koleszterinszint és vérnyomás csökkentő, valamint vizelethajtó és fertőtlenítő hatása is ismert.
Szervezeterősítő hatása mellett, gazdag vitaminokban, mint pl. B-vitamin, kalcium, vas és cink
Összetevők: 100% napraforgó méz
Tartósítószert, vegyi anyagot és adalékanyagot nem tartalmaz!
Származási hely: Magyarország
Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen, gondosan lezárt üvegben tárolandó!

