Leírás és Paraméterek
Általános jellemzők:
Színe változatos, a világossárgától a borostyánságáig terjed, íze nagyon erős, kissé kesernyés, illata intenzív, hársillatú. Viszonylag nehezen kristályosodik, de ha kikristályosodik nagyszemcsés fehér színűvé válik, néha frakcionáltan fent nagyszemcsés, középen finomszemcsés alul pedig sötét folyékony formában jelenik meg. A méz kristályosodása természetes jelenség, annak minőségét nem befolyásolja, nem minőségi hiba! A méz folyékonysága, napos, meleg helyen, radiátoron vagy meleg vízbe állítva rövid idő alatt visszaállítható. Vigyázzunk, hogy ne karamellizáljuk meg!
Illóolajai, farnezol tartalma és egyéb hatóanyagai révén jó hatása van a megfázásos tünetek enyhítésében (köhögés, hörghurut). Kolin tartalma folytán gátolja a zsírlerakódást és az érelmeszesedést. Igen erős antibiotikus hatású méz. Fogyasztása önmagában kanalazva vagy italokba keverve. Mézet csak már fogyasztható hőmérsékletű italba keverjük, ne forrázzuk! Ajánlott megfázás, torokgyulladás, köhögés és lázzal járó betegségek esetén. Fogyasztása idegesség, nyugtalanság, álmatlanság leküzdésére is javasolt. (Lefekvés előtt 1 kanál mézet ajánlott ilyen esetekben fogyasztani.)
Összetevők: 100% hársméz.
Tartósítószert, vegyi anyagot és adalékanyagot nem tartalmaz!
Származási hely: Magyarország
Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen, gondosan lezárt üvegben tárolandó!