kosaram | termék

Miért érdemes fogyasztani a lenmagolajat?

Miért érdemes fogyasztani a lenmagolajat?

A lenmagolajnak olyan értékes élettani hatásai vannak, amelyek az egészségmegőrzés számos területén hasznodra lehetnek. Fogyasztását meghálálja a teljes emésztőrendszer, a szív és az erek is, de még a nemi hormonokra is kedvezően hat.

Tovább olvasom »

A paprikamag olajról bővebben

A paprikamag olajról bővebben

Pár száz évvel ezelőtt még nyoma sem volt a paprikának a Kárpát-medencében. A Kolumbusz utáni évszázadokban került Európába, hazánkban a 19. században terjedt el mind a húsos, mind a fűszerpaprika. Az 1831. évi kolerajárvány idején már megelőző hatást tulajdonítottak neki – nem csoda, hiszen jelentős C-vitamin forrás: fajtától függően 100 gramm nyers paprikában akár 70-250 mg C-vitamin is lehet.

Tovább olvasom »

Szépség és egészség egyetlen olajban!

Szépség és egészség egyetlen olajban!

Aki két legyet akar ütni egy csapással, egyetlen módszerrel akarja szépségét és egészségét is megvédeni, szerezzen be sárgabarackmag olajat!

Tovább olvasom »

A mákolaj és a csontritkulás

A mákolaj és a csontritkulás

Mit tud, mit tartalmaz ez az olaj, amitől ha kiejtik a nevét az emberek egy részének a csontritkulás jut eszébe?

Tovább olvasom »

A tökmag fontos tápanyagforrás

A tökmag fontos tápanyagforrás

Kicsi mérete ellenére a tökmag tele van értékes tápanyagokkal. Akár kis mennyiségben is jelentős forrása az egészséges zsíroknak, magnéziumnak és cinknek. Emiatt a tökmagnak számos pozitív egészségügyi hatást tulajdonítanak.

Tovább olvasom »

Miért fontos a gyermekek számára a repceolajból származó omega-3?

Miért fontos a gyermekek számára a repceolajból származó omega-3?

A repceolaj rendkívül értékes, mert sok telítetlen zsírsav van benne, és alig tartalmaz koleszterint. Telítetlen zsírsavakban gazdag, és különösen kedvező benne az omega-3 és omega-6 zsírsavak aránya, ezért rendkívül egészségesnek tartják.

Tovább olvasom »

Két olaj, melyektől gyönyörű leszel

Két olaj, melyektől gyönyörű leszel

Egészségünk és szépségünk megőrzésében, valamint a megbetegedések megelőzésében fontos szerepet játszanak a hidegben sajtolt növényi olajok. Ezekre a bennük rejlő telítetlen zsírsavak és vitaminok miatt van szükségünk. Most bemutatjuk azt a két nélkülözhetetlen és jótékony olajat, amelyektől egészséges és gyönyörű leszel még a leghidegebb napokon is.

Tovább olvasom »

D-vitamin hiánya, téli betegségek elkerülése hidegen sajtolt olajokkal

D-vitamin hiánya, téli betegségek elkerülése hidegen sajtolt olajokkal

Nem kell feltétlenül szintetikus tabletta vagy egyéb ahhoz, hogy hozzájuttassuk szervezetünket a megfelelő mennyiségű és minőségű D-vitaminhoz. Az olajos magvak közül a tökmag, illetve a belőle készített hidegen sajtolt tökmagolaj is hozzájárulhat egészséged megőrzéséhez.

Tovább olvasom »

A koleszterin szintet csökkentő lenmagolaj

A koleszterin szintet csökkentő lenmagolaj

A koleszterinre sokan ártalmas, a szív- és érrendszeri problémákat kiváltó „anyagra” tekintenek. A legtöbb koleszterin táplálkozás során jut a szervezetbe, azonban bizonyos része a májban képződik, telített zsírsavakból. Kevesen tudják, hogy fontos az egészség szempontjából is.

Tovább olvasom »

Öt dolog, amit a tökmagolajról tudnod kell

Öt dolog, amit a tökmagolajról tudnod kell

Minden étrend egyik sarkalatos pontja az, hogy el tudjuk-e látni a szervezetünket a megfelelő mennyiségű aminosavval. Magas fehérjetartalmú élelmiszerek közül Az egyik kedvenc például a tökmag.

Tovább olvasom »

Hidegen sajtolt olaj - milliószor hallottad már, de tudod mit jelent?

Hidegen sajtolt olaj - milliószor hallottad már, de tudod mit jelent?

Még ha nincs is pontos fogalmad arról, hogy mit jelent ez a kifejezés, valószínűleg elismerően bólogatva olvasod bármilyen flakonon, nyugtázva, hogy valami egészséges, pozitív dologról van szó. És nem is tévedsz!

Tovább olvasom »

Szépít, nyugtat és gyógyít - használd a repcét!

Szépít, nyugtat és gyógyít - használd a repcét!

Óriási táblákban szokott virágozni országszerte a sárga növény, aminek nem csak a látványa gyönyörű. Ismerd meg és használd a repcét!

Tovább olvasom »

Mákolajos bejgli és kuglóf

Mákolajos bejgli és kuglóf

Magát a mákot már évszázadok óta felhasználják, ételek ízesítéséhez, vagy akár különböző jótékony hatású készítmények alapjaként. Manapság a mák és a mákolaj jelentősége felértékelődni látszik, köszönhetően annak, hogy kiderült a mákmagok igen is tartalmaznak a szervezet számára értékes összetevőket, melyek többsége a mákolajban fellelhető. A mákolaj jótékony hatású elixír, amit a mákszemekből hidegen sajtolással készítünk. Az olaj az eljárás során megőrzi természetes jellegét, nem tartalmaz színezékeket, adalékanyagokat. 

Tovább olvasom »

A máriatövis 7 jótékony hatása

A máriatövis 7 jótékony hatása

A máriatövis természetes gyógynövény tele antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő hatással, melyet gyakran használnak a szervezet méregtelenítésére, különösen a máj megtisztítására. Nézzük részletesebben, hogyan segítheti az egészséges életmódot.

Tovább olvasom »

Miért egészséges a napraforgómag?

Miért egészséges a napraforgómag?

A napraforgó Észak-Amerikából terjedt el Európába a nagy földrajzi felfedezések idején. Az úri kertek dísznövényeként honosodott meg, majd átkerült a paraszti kertekbe, később a szántóföldekre. Magja ma is legkedveltebb rágcsálnivalóink egyike, olaja pedig az egészséges táplálkozás egyik fontos eleme. Mérsékelt fogyasztása szervezetünk egészére pozitívan hat értékes összetevőinek köszönhetően. Kutatások szerint számos betegség megelőzéséhez hozzájárul.

Tovább olvasom »

Rendelések

Rendelések

Kedves Vásárlónk! Ha karácsony előtt szeretnéd megkapni a csomagodat, úgy kérjük, hogy legkésőbb 2019. december 18-án add le a rendelésedet webáruházunkban! A 2019 december 20. és 2020 január 5 között leadott rendelések feldolgozása 2020 január 6-án kezdődik meg. 

Tovább olvasom »

Kendermag a szuperélelmiszer

Kendermag a szuperélelmiszer

Tudtad, hogy a kendermagot régóta fogyasztja az emberiség, mert rendkívül pozitívan hat a szervezetünkre? A kendernek nem túl jó a híre, ezért fontos hangsúlyozni, hogy az élelmiszerként termelt kender és a marihuána vagy kannabisz nem ugyanazok a növények, és az ipari kendermagban nyomokban sem találni THC-t, vagyis pszichoaktív összetevőt. Itt az ideje megismerkedni ezzel a szuperélelmiszerrel!

Tovább olvasom »

Barackmag olaj és a B17 vitamin

Barackmag olaj és a B17 vitamin

A B17 egy nitrilozid, vízoldékony vegyület. Több száz növényben megtalálható a természetben. Különösen bőséges forrásai a csonthéjas gyümölcsök (pl.:őszibarack, cseresznye, sárgabarack stb.) magjai. 

Tovább olvasom »

Tökmagolaj, az igazi csodaszer

Tökmagolaj, az igazi csodaszer

A tökmagolajról mindenki hallott már, ugyanakkor még ma is csak kevesen használják rendszeresen a konyhában. Pedig a zöld aranynak is nevezett olajat aromás, jellegzetes íze mellett a szervezet jóléte szempontjából is érdemes lenne minél többször fogyasztani.

Tovább olvasom »

Az omega-3 és -6 zsírsavak fontossága

Az omega-3 és -6 zsírsavak fontossága

Sokat hallani az omega-3 és -6 zsírsavak egészségünkhöz nélkülözhetetlen szerepéről, de a gyakorlatban általában elakadunk. Mit, mennyit és milyen gyakorisággal fogyasszunk a javasolt zsírsavmennyiség fedezéséhez?

Tovább olvasom »

Mi a teendő, ha egyszerre több hidegen sajtolt olajat is fogyasztani szeretnél?

Mi a teendő, ha egyszerre több hidegen sajtolt olajat is fogyasztani szeretnél?

A hidegen sajtolt növényi olajok ajánlott fogyasztási mennyisége általában felnőtteknek egy evőkanál. Ám előfordulthat, hogy valaki egyszerre több olajat szeretne egy időben fogyasztani. A tanács ilyenkor az, hogy nem kell mindegyikből naponta egy evőkanállal elfogyasztani, hiszen az már jelentős mennyiségű olaj lenne. De akkor mi a teendő?

Tovább olvasom »

Zsírok, zsírsavak, lipidek, olajok – melyik micsoda?

Zsírok, zsírsavak, lipidek, olajok – melyik micsoda?

Akár életmódváltás, akár fogyás, vagy a teljesítmény fokozása a célod, a titok nyitja jórészt az étrendben van. Ha a tápanyagok mennyisége és aránya nem megfelelő, nem fogod elérni a célodat.A zsírok szempontjából mind a zsírbevitel mennyisége,mind az Omega 6 és Omega 3 zsírsavak aránya és egyensúlya is fontos a teljesítmény és egészség szempontjából.

Tovább olvasom »

Kapszaicin: gyógyerő paprikába csomagolva

Kapszaicin: gyógyerő paprikába csomagolva

Csípős paprikába harapva igen kellemetlen élményt szerezhet az, aki ezt véletlenül teszi. Bánni azonban ennek ellenére sem kell a nem várt kalandot, hiszen a szájüregben égető érzést kiváltó anyag, a kapszaicin rengeteg fontos gyógyhatást fejt ki szervezetünkre.

Tovább olvasom »

Ezért egészséges a mák

Ezért egészséges a mák

Sokan a mákra csak süteménytöltelékként gondolnak, esetleg az jut eszükbe, hogy néhány fajta pékáru tetejét megszórják vele. Pedig ezek az apró, fekete magocskák nagyon egészségesek, ezért mákot is érdemes rendszeresen fogyasztani.

Tovább olvasom »

A lenmag lenyűgöző tulajdonságai

A lenmag lenyűgöző tulajdonságai

A lenmag előnyös tulajdonságainak köszönhetően segítheti az emésztést, széppé teheti a bőrt, csökkentheti a koleszterinszintet és az édesség utáni vágyat, összhangba hozhatja a hormonrendszert, segítheti a fogyókúrát. Hihetetlenül sokoldalú magról van tehát szó.

Tovább olvasom »

​A hidegen sajtolt olaj előnyei

​A hidegen sajtolt olaj előnyei

Az emberi szervezet számára leginkább fontos energiaforrások a különböző zsiradékok. Energiát adnak a szervezetnek, segítségükkel szívódnak fel a zsírban oldódó vitaminok, valamint egyenletesen tartják a testhőmérsékletet. A szervezetnek szüksége van rá a sejthártya felépítéséhez, bizonyos hormonok működéséhez, továbbá a D-vitamin termeléshez.

Tovább olvasom »

Saláták hidegen sajtolt tökmagolajjal!

Saláták hidegen sajtolt tökmagolajjal!

A tökmagolajat egyfajta elixírként tartják számon. Rengeteg jótékony tulajdonsága van egészségünkre nézve, rendszeres, ám mértékletes fogyasztása sokrétű előnnyel járhat. Keresve sem találhatnánk jobb olajat, ami kellemes ízével megfelelően kiegészítiheti salátáinkat.

Tovább olvasom »

Repceolaj - a bébiételek egészséges adaléka lehet

 Repceolaj - a bébiételek egészséges adaléka lehet

A kutatók a repceolajat adalékként javasolják az üveges bébiételekhez. Különösen csecsemőknek és kisgyermekeknek ajánlják.

Tovább olvasom »

Immunerősítő csodaszer: a titokzatos máriatövis

Immunerősítő csodaszer: a titokzatos máriatövis

A hűvösebb napokon nem árt egy kis immunrendszer erősítés. A természetes lehetőségek közül próbáld ki a máriatövist. Ennek a bíbor-lila virágú gyógynövénynek áldásos hatásait – gyógyító ereje fényes, fekete magvaiban rejlik – már az ókori rómaiak felismerték, s előszeretettel alkalmazták különféle betegségek kezelésére. Mára már több mint 300 kutatás igazolja csodálatos hatékonyságát, több területen. Ismerd meg te is jobban ezt a 2013-ban az év gyógynövényévé választott virágot.

Tovább olvasom »

Tökmagolaj a konyhában

Tökmagolaj a konyhában

A tökmagolajról valószínűleg mindenki hallott, de csak kevesen használják rendszeresen a konyhán. Érdemes lenne nagyobb figyelmet szentelni ennek a finom és egészséges alapanyagnak, amelyet ráadásul Magyarországon – jellemzően kisebb termelők, családi vállalkozások – is termesztenek.

Tovább olvasom »

Mindent a napraforgó olajról

Mindent a napraforgó olajról

Szinte nem telik úgy el egy hét, hogy ne jelenne meg valami forradalmi új bizonyíték, tény, válasz, állítás az olajokkal/zsiradékokkal kapcsolatban. Akár növényi vagy állati eredetű, akár megesszük, akár magunkra kenjük, megannyi hit és tévhit kering a hatásukról. Ha rákeresünk, rengeteg információt kapunk, de ember legyen a talpán, aki a sokszor ellentétes értekezéseken ki tud igazodni: melyiknek higgyek, melyik igaz?

Tovább olvasom »

A kendermagolaj előnyei

A kendermagolaj előnyei

A kender magjaiban egy olyan olaj található, amelyet jól lehet használni az élelmiszerek előkészítéséhez, illetve elkészítéséhez. A kendermagolaj nem egy "gyógyszeres formája" a kendernek, ellentétben a marihuánával, ami pszichotikumként ismert. A kendermagolaj telített zsírsavakat alig tartalmaz, viszont teli van értékes tápanyagokkal, emiatt hatékony segítség a különböző egészségügyi problémák kezelésére.

Tovább olvasom »

Receptek mákolajjal édesszájúaknak

Receptek mákolajjal édesszájúaknak

A 19. században a mákolajat sokféleképpen hasznosították: szappant, lakkot és lámpaolajat készítettek belőle. Manapság a máknak főképp a konyhában van nagy szerepe, de újabban kiderült, hogy az egészségre is kedvező hatással van. Vérképzésben, a nyugodt alvásban sőt a csontritkulás elleni küzdelemben is segítségedre lehet. Miért is ne lehetne hát becsempészni a mindennapokba? 

Tovább olvasom »

A sárgabarack magbél

A sárgabarack magbél

A sárgabarack közkedvelt gyümölcsünk. Szárítva vagy nyersen fogyasztva egyaránt nagy népszerűségnek örvend világszerte. Mifelénk azonban kevésbé elterjedt a barackmagok fogyasztása, pedig jótékony hatásokkal járhat az egészség megőrzése szempontjából!

Tovább olvasom »

A repceolaj csökkentheti a cukorbetegek szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát

A repceolaj csökkentheti a cukorbetegek szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát

A repceolajjal dúsított alacsony glikémiás indexű táplálék 2-es típusú diabetesben javítja a cukoranyagcserét, leginkább hipertoniás betegeken, míg a teljes kiőrlésű táplálék növeli a vaszkuláris reaktivitást.

Tovább olvasom »

Lenmagolaj a szív és érrendszeri megbetegedések ellen

Lenmagolaj a szív és érrendszeri megbetegedések ellen

A lenmag és a lenmagolaj jótékony hatásainak kutatása, feljegyzése nem új keletű dolog. Már a népi gyógyászatban is előszeretettel alkalmazták, elsősorban a székrekedéssel kapcsolatos problémákra. KIssé fanyarkás íze ne rettentsen el tehát senkit.

Tovább olvasom »

Körözött és padlizsánkrém - paprikamagolajjal!

Körözött és padlizsánkrém - paprikamagolajjal!

A konyhában igencsak jó hasznát vehetjük a hidegen sajtolt paprikamagolajnak. A mai bejegyzésben két, gyorsan elkészíthető receptet szeretnék veletek megosztani. 

Tovább olvasom »

Rák, sebek és a máriatövis

Rák, sebek és a máriatövis

A máriatövis a mediterrán övezetből származik, de ma már az egész világon elterjedt, néhány helyen annyira, hogy az egyik leggyorsabban szaporodó –egy év alatt beérik– „gyomnövényként” tartják számon. Legfontosabb összetevője, a magjában található antioxidáns hatással rendelkező, többféle flavonoidot tartalmazó szilimarin vegyület.

Tovább olvasom »

A sokoldalú tökmagolaj

A sokoldalú tökmagolaj

Az első dolog, amit a tökmagolajjal kapcsolatosan említeni szoktak, az az a kiemelkedő tulajdonsága, hogy segít a prosztata jóindulatú megnagyobbodása által okozott panaszok enyhítésében. Ám annyi mindenben segítségünkre lehet még ez a fantasztikus olaj! Ebben a bejegyzésben a nem olyan sokat emlegetett, de ugyancsak jelenlévő, jótékony hatásairól olvashattok. 

Tovább olvasom »

Avasodás

Avasodás

Leveszed a kedvenc olajodat a polcról, és mikor lecsavarod a kupakot megdöbbensz. Az illata olyan furcsa lett és a színe sem hasonlít már ahhoz, mikor elsőnek kinyitottad. Mi történhetett? A válasz egyszerű: az olaj sajnos megavasodott. Ám elkerülheted ezt a kellemetlen dolgot, és ebben a bejegyzésben meg is osztom veled hogyan. 

Tovább olvasom »

Olajfajták

Olajfajták

A tudatos táplálkozásra nagy figyelmet fordító fogyasztók ma már előnyben részesítik a kémiai beavatkozás nélkül, hidegen sajtolt olajakat, amelyek a növény minden értékes részét megőrzik.

Tovább olvasom »

Olaj történelem

Olaj történelem

A különböző konyhai felhasználásra szánt olajok az évezredek során kalandos utat jártak be, míg palackokban, dobozokban vagy üvegekben bekerültek a modern háztartások polcaira.

Tovább olvasom »

Mit is nevezünk olajnak?

Mit is nevezünk olajnak?

Napjaink konyhája elképzelhetetlen különböző étolajok nélkül. Aligha akad háztartás, ahol ne lenne kéznél egy-egy üveg napraforgóolaj, olíva-, sőt egyre gyakrabban repce vagy épp tökmag-, lenmag-, esetleg barackmag - vagy szezámolaj is megtalálható a polcokon. No de, mit is nevezünk olajnak? 

Tovább olvasom »

Paprikamag olaj a konyhában

Paprikamag olaj a konyhában

A magyar konyha egyik legismertebb kiegészítő eleme világszerte a paprika. A hidegen sajtolt paprikamag olaj kiváló vitamintartalma mellett (omega-6, linolsav, C-vitamin) a konyhában is remekül megállja a helyét. 

Tovább olvasom »

Lenmagolajat kívülre-belülre!

Lenmagolajat kívülre-belülre!

A jó zsírok – más néven esszenciális zsírsavak – elengedhetetlenül szükségesek a testünk, szervezetünk egészséges működéséhez. Fontos odafigyelnünk arra, hogy magas mértékben tápláljuk magunkat omega-3 zsírsavval, és az omega-3 és omega-6 zsírsavak aránya mindenképpen az omega-3 irányába lépjen el. A hidegen sajtolt lenmagolajnál ez esetben nem is választhatnánk jobbat, kivül belűl táplálja testünket. 

Tovább olvasom »

Hogyan érdemes használni vagy fogyasztani a barackmagolajat?

Hogyan érdemes használni vagy fogyasztani a barackmagolajat?

Többféleképpen is alkalmazhatod ezt a különleges olajat, aminek rendkívül magas a telítetlen zsírsav tartalma. 

Tovább olvasom »

Kendermagolaj a zöld csoda

Kendermagolaj a zöld csoda

A kendermagból préselt, mogyoró ízű, zöldes színű, jellegzetesen kender illatú, rendkívül magas tápértékű olaj joggal nevezhető egyedülállónak. 

Tovább olvasom »

Bőrtáplálás Mákolaj segítségével

Bőrtáplálás Mákolaj segítségével

Az olajokkal kapcsolatban elsőként általában a sütésre-főzésre asszociálunk. Egyes növényi olajok kapcsán azonban egészen más jellemző tulajdonságok kerülnek előtérbe. Például segíthetnek a testsúly csökkentésében, jó hatással lehetnek a szív -és érrendszerre, csak úgy, mint a bőr egészségére.

Tovább olvasom »

Tökmagolajos kuglóf

Tökmagolajos kuglóf

Egy finom kuglóf, amelynek a tökmagolaj egy különleges ízt ad.

Tovább olvasom »

OMÉK - HIDA díj 2019

OMÉK - HIDA díj 2019

Büszkén jelenthetjük be, hogy Hidegen sajtolt napraforgó étolajunk elnyerte az II. helyezettnek járó Díszoklevelet, a 79. OMÉK alkalmából meghirdetett Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban (HIDA) elnevezésű elismerésre.

Tovább olvasom »

Olajrágás: kinek és miért?

Olajrágás: kinek és miért?

Az olajrágás egyaránt alkalmas egészségmegőrzésre, illetve akut és krónikus betegekből való gyógyulás támogatására.

Tovább olvasom »

Olajrágás

Olajrágás

Az olajrágás egy Ázsiából származó ősi tisztító- és méregtelenítő eljárás. Rendszeres gyakorlásával folyamatos méregtelenítéssel ajándékozzuk meg magunkat.

Tovább olvasom »

Tökmagolajban pácolt csirkemell

Tökmagolajban pácolt csirkemell

Zsírszegény, egészséges ebédötlet hidegen sajtolt vagy szűz tökmagolajjal készítve.

Tovább olvasom »

Repceolajjal a ráncok ellen!

Repceolajjal a ráncok ellen!

Nagyon sok olyan kozmetikum roskadozik a drogériák polcain, melyek a ránctalanság csodáját, az öregedés megállítását és akár több év letagadását is ígérik.

Tovább olvasom »

Paprikamag olaj: a tűzisten lakhelye

Paprikamag olaj: a tűzisten lakhelye

Annak idején a világon sokfelé a sámánok, varázslók, papok a paprikát gyógyításra és még más célokra is használták. Kolumbusz orvosa, Chanca doktor azzal nyújtotta át a rejtélyes növény magvait Izabella spanyol királynőnek, hogy annak csípős, piros termésében maga a Tűzisten bújkál.

Tovább olvasom »

Természetes védelem a felfázás ellen: tökmagolajjal!

Természetes védelem a felfázás ellen: tökmagolajjal!

A felfázás tulajdonképpen egy húgyúti fertőzést, a húgyhólyag gyulladását jelenti. Nagyon kellemetlen panaszokkal járhat és ha nem kezelik időben, akkor később súlyosabb panaszokat is okozhat.

Tovább olvasom »

A lenmagolaj Omega-3 zsírtartalma

A lenmagolaj Omega-3 zsírtartalma

A hidegen sajtolt eljárással készült lenmagolaj Omega-3 zsírsav tartalma miatt jelentős szerepet kap az egészség megőrzésében!

Tovább olvasom »

Repceolajat a serpenyőbe?

Repceolajat a serpenyőbe?

A hidegen sajtolt repceolaj alkalmas főzésre, sütőben történő sütésre és párolásra. A serpenyőben és az olajsütőben való sütéshez azonban „finomított” olajat ajánlanak a szakértők.

Tovább olvasom »

Gombamérgezés ellen is hatásos a máriatövis olaj

Gombamérgezés ellen is hatásos a máriatövis olaj

A fészekvirágzatúak rendjébe tartozó máriatövist – Silybum Marianum, őszbogáncs, szamárkóró – már évezredek óta használja a népi orvoslás.A máriatövis a mediterrán övezetből származik, de ma már az egész világon elterjedt, néhány helyen annyira, hogy az egyik leggyorsabban szaporodó –egy év alatt beérik– „gyomnövényként” tartják számon.

Tovább olvasom »

Kendermagolaj a konyhában és fürdőszobában

Kendermagolaj a konyhában és fürdőszobában

Az évtizedekig tartó “politikai elnyomás” után a kender az utóbbi időben kezd végre visszatérni a köztudatba. Ennek már éppen itt volt az ideje, hiszen a kender jótékony hatásait már évezredek óta kihasználja az emberiség.

Tovább olvasom »

Olaj vagy zsír?

Olaj vagy zsír?

Régebben csak állati eredetű zsírral főztek az emberek. Manapság a kutatások alátámasztják, hogy ezek a zsírok nem előnyösek a szervezet biológiai szükségleteinek fedezésére, ugyanakkor magas a koleszterin- és telített zsírsav tartalmuk, így a szív- és érrendszeri betegségek alapjait vetik meg.

Tovább olvasom »

A legvitatottabb olaj: a barackmag

A legvitatottabb olaj: a barackmag

Minden évben, mikor érik a sárgabarack, felbukkan egy történet, egy bizonyos távoli törzsről, a Hunzákról, akiknél a legnagyobb érték a sárgabarack. Szinte egész évben fogyasztják a barackot, magját a napon szárítják, megtörik majd olajat sajtolnak belőle. Ezzel főznek, ezt használják kozmetikumként. Kutatók egy csoportja felfedezte, hogy a Hunzáknál nagyon magas az átlagéletkor, nagyon kevés a betegség és ami kiemelendő, hogy egyáltalán nem ismerik a rákos megbetegedéseket.

Tovább olvasom »

Tökmagolaj a reggeli részeként

Tökmagolaj a reggeli részeként

A hidegen sajtolt olajok segítenek neked abban, hogy gyors, egészséges és tápláló reggelit készíthess. Hogyan illeszd be őket a hétköznapjaidba? Itt van néhány hasznos ötlet! 

Tovább olvasom »

A mákolaj összetétele

A mákolaj összetétele

A mákolaj jótékony hatásai ismertek, no de miféle vitaminokat tartalmaz ahhoz, hogy elősegítse alvásunk, vér és csontképzésünk valamint csillapítsa a gyomorégést?

Tovább olvasom »

A repceolaj szépít, nyugtat és gyógyít

A repceolaj szépít, nyugtat és gyógyít

A repceolaj nem csak a szervezetre hat jótékonyan : védi a bőrt a környezet káros hatásai ellen, és nyugtató hatása miatt is érdemes alkalmazni. Emellett magas E-vitamin-tartalmának köszönhetően lassítja a bőr öregedését és a ráncok kialakulását.

Tovább olvasom »

Diétázz lenmagolajjal

Diétázz lenmagolajjal

A lenmagolaj felét a jótékony omega-3 zsírsavak teszik ki. A zsírsavakra szüksége van szervezetünknek, hisz ezek szükségesek az általános jó egészségi állapothoz, normális hormonháztartáshoz és az anyagcseréhez is. Fontos, hogy nélkülözésükkel NEM lesz se gyorsabb, se hatásosabb a fogyás.

Tovább olvasom »

Paprikamag-olajos padlizsánkrém

Paprikamag-olajos padlizsánkrém

A hidegen sajtolt paprikamagolaj finom, könnyed íze igazán ízletessé teszi ezt a padlizsánkrémet. Próbáld ki te is! 

 

 

Tovább olvasom »

Hajápolás és a tökmagolaj

Hajápolás és a tökmagolaj

A tökmag és a belőle készült olaj rendkívül egészséges, de gondoltál valaha is arra, hogy a benne lévő vitamin és ásványi anyagtartalom miatt kiváló hajápolóként is számon tartják?

Tovább olvasom »

Életmódváltóknak: hizlalnak e a hidegen sajtolt olajok?

Életmódváltóknak: hizlalnak e a hidegen sajtolt olajok?

Bármi is hozott erre az ösvényre a legfontosabb mindig az egészséged! Az életmódváltás során kiválasztott ételeknél a mennyiségi tényezők mellett a minőségre is nagy hangsúlyt kell fektetni.

Tovább olvasom »

Tökmagolaj a népi gyógyászatban

Tökmagolaj a népi gyógyászatban

A régi öregek azt mondták a tökmag Isten zsebéből pottyant a földre, hogy segítsen vele nekünk. Már akkor is kiemelkedő helyet foglalt el az emberek életében.

Tovább olvasom »

A bőrápoló barackmagolaj

A bőrápoló barackmagolaj

A barackmagolajat gyakran teszik bele különböző olajkeverékekbe, illetve masszázsolajakba, mert a textúrája selymes, az illata pedig kellemes. De ezeken felül még számos előnyös tulajdonsága van, amelyek nagyszerű bőrápolóvá teszik.

Tovább olvasom »

Salátaöntet cukorbetegeknek - lenmagolajjal

Salátaöntet cukorbetegeknek - lenmagolajjal

A cukorbetegeknek nagyon oda kell figyelni arra, hogy mit fogyaszthatnak. Számos dolgot kell kihagyni a mindennapi étkezésekből, de szerencsére akad jó pár olyan alapanyag, amely bátran használható.

Tovább olvasom »

Miért jobb a hidegen sajtolt étolaj?

Miért jobb a hidegen sajtolt étolaj?

A napraforgó étolaj szinte minden háztartásban megtalálható napjainkban. Minden fajta étolaj akkor egészséges és hasznos táplálék, ha hideg sajtolással készül.

Tovább olvasom »

Máriatövis - túl a májon

Máriatövis - túl a májon

A növény magjában található silymarin a ma ismert leghatásosabb májvédő anyag. Ez miatt olyan esetekben amikor a máj fokozott terhelésnek van kitéve bátran tanácsolják a fogyasztását. Van azonban a máriatövisnek pár olyan pozitív élettani hatása ami miatt sokkal szélesebb körben kellene ajánlani és fogyasztani mint eddig.

Tovább olvasom »

A tökmagolaj nem csak a férfiak egészségét szolgálhatja

A tökmagolaj nem csak a férfiak egészségét szolgálhatja

Bár a férfiak olajának hívják, a prosztatán kívül sok más betegség megelőzésében, enyhítésében segít. A tökmag és a tökmagolaj sok lenyűgöző vitamint, értékes vegyületet és ásványi anyagot tartalmaz, ez utóbbiak közül kiemelkedő a mangán-, a vas-, a magnézium-, a foszfor-, a réz- és a cinktartalma.

Tovább olvasom »

Mákolajjal a csontritkulás ellen!

Mákolajjal a csontritkulás ellen!

A csontritkulás alattomos betegség. Kezdetben nem igazán tapasztalhatóak klinikai tünetek, hiszen a betegséget egy egyszerű csonttörés is „elindíthatja”. A továbbiakban, előrehaladott formában azonban már az általános egészséget is veszélyezteti.

Tovább olvasom »

Reggeli hidegen sajtolt olajokkal

Reggeli hidegen sajtolt olajokkal

Amikor kúraszerűen ajánlom az olaj fogyasztást, mindig azt mondom, hogy ébredés után éhgyomorra igyunk meg egy kanálkával. No de mi van akkor, ha esetleg valaki képtelen éhgyomorra fogyasztani az olajat? Pánikra semmi ok, írom a megoldást. 

Tovább olvasom »

Tökmagolaj prosztatára

Tökmagolaj prosztatára

A tökmagolajat már a népi gyógyászatban is megemlítik, elsősorban a prosztata jóindulatú megnagyobbodása által okozott panaszok kezelése kapcsán.

Tovább olvasom »

Csípős paprikamag olaj a fogyókúra megsegítésére, és a narancsbőr elleni küzdelemhez

Csípős paprikamag olaj a fogyókúra megsegítésére, és a narancsbőr elleni küzdelemhez

A természet patikája már számtalanszor bebizonyította, hogy kiválóan alkalmas mind az egészség, mind a szépség megőrzésére.

 
Tovább olvasom »

Lenmagolaj a természetes vérnyomáscsökkentő

Lenmagolaj a természetes vérnyomáscsökkentő

Ijesztő tud lenni, amikor észreveszed, hogy valami nincs rendben a vérnyomásoddal. Létezik azonmban természetes gyógymód is az enyhítésére.

Tovább olvasom »

Helyes táplálkozás és a hidegen sajtolt olajok

Helyes táplálkozás és a hidegen sajtolt olajok

Fontos, hogy a telített és telítetlen zsírsavakat meg tudjuk különböztetni egymástól, ha szeretnénk egészségesen táplálkozni. Na, de hogy jönnek ide a hidegen sajtolt olajok? 

Tovább olvasom »

Kendermagolaj a szépségápolásban

Kendermagolaj a szépségápolásban

Kölsőleg is nyugodtan alkalmazhatod ezt az olajat. A továbbra kilikkelve megtudhatod, hogyan használd és mire a hidegen sajtolt kendermag olajat. 

Tovább olvasom »

A hidegen sajtolt kendermagolaj

A hidegen sajtolt kendermagolaj

A kendermag vitaminokban, ásványi anyagokban és egészséges zsírsavakban rendkívül gazdag élelmiszer. A belőle préselt olajban rengeteg omega-3 és omega-6 zsírsavat találunk, így a fogyasztása nagyon jó hatással lehet a szervezetünkre.

 

 

Tovább olvasom »

Máriatövis - a máj őrangyala

Máriatövis - a máj őrangyala

máriatövis kiegészítő már régóta ismert az európaiak körében is, akik arra használják, hogy megvédjék a májat az alkohol hatásaitól és a környezetszennyezéstől. 

Tovább olvasom »

Miért olaj és miért nem zsír?

Miért olaj és miért nem zsír?

Bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy a korábban olyan széles körben elterjedt zsírfogyasztás ellen miért küzdenek annyira a szakemberek. Miért változtak ekkorát a táplálkozással kapcsolatos nézetek? Miért kerültek előtérbe a növényi olajak, elsősorban a hidegen sajtolt növényi olajak?

Tovább olvasom »

Barackmagolaj és az otthoni szépségápolás

Barackmagolaj és az otthoni szépségápolás

Otthoni prkatikákról olavshatsz a bejegyzésben a hidegen sajtolt barackmagolaj segítségével. 

Tovább olvasom »

Amit csak tudni szeretnél a máriatövis olajról: egyszerűen

Amit csak tudni szeretnél a máriatövis olajról: egyszerűen

A máriatövis hatásairól olvashatsz a bejegyzésen belül, no és természetesen a hidegen sajtolt olajának felhasználásáról. 

Tovább olvasom »

Miről ismerhető fel a jó minőségű növényi olajat?

Miről ismerhető fel a jó minőségű növényi olajat?

Ha a mai világban egészségesen szeretnénk étkezni, akkor nagyon sok lehetőségünk van választani a boltok polcain sorakozó ételek, italok és természetes táplálékkiegészítők közül.

Tovább olvasom »

Három tévedés a hidegen sajtolt olajokkal kapcsolatban

Három tévedés a hidegen sajtolt olajokkal kapcsolatban

Összegyűjtöttem azt a három dolgot, ami úgy gondolom, hogy a legnagyobb hibák közé tartozik akkor, ha egészségmegőrzés céljából választod a hidegen sajtolt növényi olajakat.

Tovább olvasom »

A 2-es típusú cukorbetegeknek a repceolaj a legjobb választás

A 2-es típusú cukorbetegeknek a repceolaj a legjobb választás

A kanadai St. Michael Kórház kutatói szerint a repceolaj a legegészségesebb választás a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára. Olvass tovább, hogy többet megtudj erről, valamint a cikk egy receptet is tartalmaz. 

Tovább olvasom »

Az észak olívaolaja: avagy a repceolaj

Az észak olívaolaja: avagy a repceolaj

Ha a repce eredetét kutatjuk, rájövünk, hogy az Indus völgyéből származó növény inkább mondható mediterránnak. Mégis gyakran hívják az észak olívaolajának, mivel például a skandináv országokban más növény, amelyből ilyen egészséges olajat lehet kinyerni, nem nagyon él meg.

Tovább olvasom »

Mákolajjal a minőségibb alvásért

Mákolajjal a minőségibb alvásért

Mákolaj alvásra! De mégis hogyan hat és hogyan kell fogyasztanod? Erről lesz szó a mai bejegyzésben.

Tovább olvasom »

A mákolaj jótékony hatásai, és kúraszerű használata

A mákolaj jótékony hatásai, és kúraszerű használata

Ha te is szeretnéd tudni, hogy pontosan mire jó a mákolaj, akkor jó helyen jársz! Olvass tovább, megéri!

Tovább olvasom »

Lenmagolajjal a jó emésztésért és a szép hajért

Lenmagolajjal a jó emésztésért és a szép hajért

Olvass tovább, ha a cím felkeltette érdeklődésedet!

Tovább olvasom »

Mire használható a tökmagolaj ?

Mire használható a tökmagolaj ?

A tökmagolaj elég sokrétűen felhasználható. Tovább olvasva megtudhatod, hogyan illeszt be hétköznapi étkezésedbe, hogy teheted a mindennapjaid részévé és milyen külső felhasználási módjai lehetnek.

Tovább olvasom »

Miért hidegen sajtolt olajat önts a salátára öntet helyett?

Miért hidegen sajtolt olajat önts a salátára öntet helyett?

Cikkünkben megtudhatod a választ erre a kérdésre. 

Tovább olvasom »

Hidegen sajtolt olajok fogyasztása 2

Hidegen sajtolt olajok fogyasztása 2

Olvasd tovább a cikket, ha úgy érzed, hogy nem tudod az olajat önmagában, éhgyomorra elfogyasztani.

Tovább olvasom »

Hidegen sajtolt növényi olajok fogyasztása

Hidegen sajtolt növényi olajok fogyasztása

A hidegen sajtolt olajok rendkívül gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban. Ezek miatt a kiváló összetevők miatt a legjobb természetes immunerősítők, egészségvédők. De csak akkor, ha helyesen fogyasztod őket.

 

Tovább olvasom »

A hidegen sajtolt olajokról általában

A hidegen sajtolt olajokról általában

Az ember egészsége nagyban függ életmódjától és táplálkozásától. Sok betegség megelőzhető és akár visszafordítható szervezetünk erősítésével, karbantartásával, a szükséges és hiányzó elemek bevitelével, vagy folyamatos pótlásával. 

Tovább olvasom »

Hidegen sajtolt paprikamag olaj

Hidegen sajtolt paprikamag olaj

Édes és csípős változatban, 100 ml-es kiszerelésben, jelenleg még csak üzletünkben, de hamarosan honlapunkon is elérhetővé válik!

Tovább olvasom »

A sárgabarackmag olaj jótékony hatásai és használata

A sárgabarackmag olaj jótékony hatásai és használata

Itt kicsit bővebben olvashattok a sárgabarackmag olajról.

Tovább olvasom »

Új hidegen sajtolt olajjal bővült a Perkekt Natura családja

Új hidegen sajtolt olajjal bővült a Perkekt Natura családja

A barackmag olaj mától megvásárolható üzletünkben és hamarosan elérhető lesz honlapunkon is!  

Tovább olvasom »

A hidegen sajtolt kendermagolaj jótékony hatásai, felhasználása

A hidegen sajtolt kendermagolaj jótékony hatásai, felhasználása

Mi mindenre jó a hidegen sajtolt kendermagolaj, és milyen formában tudjuk felhasználni?

Cikkünkből kiderül.

Tovább olvasom »

Mi a különbség a hidegen sajtolt és a szűz eljárással készült tökmagolaj között?

Mi a különbség a hidegen sajtolt és a szűz eljárással készült tökmagolaj között?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a két fajta tökmagolaj között. Ezt fogjuk most megválaszolni a következőkben.

Tovább olvasom »